السؤال الأول
ليه البفتيك بيطلع ناشف؟!
ساعات
كتير لما آجي أحمر أو أشوي شرائح البفتيك تتطلع ناشفة معايا بالرغم من إني لما
باكلها بره بتكون طرية فياريت أعرف حل للمشكلة دي؟!
شوفي لو عايزة البفتيك يطلع طري معاكي زي اللي بتاكيله بره يبقى ياريت
تضيفي معلقتين خل إلى تتبيلة البفتيك وتخلطيها بالفتيك لمدة 5 ساعات.. بعد كده
تشويه أو تقليه وهتلاقيه بقى طري وطعمه في منتهى الجمال..
السؤال الثاني
ليه الثوم مش بيتقشر
بسهولة؟!
ياريت حد يرد
عليّ أنا كل ما آجي أقشر ثوم ضوافري تتكسر لأن قشر الثوم اللي عندي ناشف وبيتقشر
بصعوبة لدرجة إني كرهت أي أكل فيه ثوم علشان مشكلة التقشير دي يا ترى فيه
حل؟!
الحل بسيط جدا كل اللي عليكي أنك تنقعي الثوم اللي إنت عايزة تقشيريه
في الميه البادرة لمدة عشر دقائق وبعد كده تطلعيه وهتلاقيه بيتقشر بمنتهى
البساطة.
السؤال الثالث
ليه جلد الفراخ المجمدة بيتشقق وأنا
بسلقها؟!
أنا على طول
بشتري فراخ مجمدة وكل ما آجي أسلقها ألقى جلدها اتشقق المشكلة لما يكون عندي عزومة
بيكون شكل الفراخ مش حلو خالص، كمان ساعات طعم الفراخ بيطلع مش حلو، وبيكون بين
اللحم والعظم فيه آثار للدم؟!
واضح
جدا إنك لما بتطلعي الفراخ من الفريزر بتحطيها في الميه السخنة على طول ودي حاجة
غلط جدا بتقع فيها ستات كتير... والمفروض إن الفراخ أو اللحمة أو الأسماك المجمدة
تخرج من الفريزر وتحطيها في حلة على ترابيزة المطبخ وتسيبيها لغاية لما التلج اللي
فيها يفك من نفسه..
طبعا دلوقتي بتقولي بينك وبين نفسك إن كده هتاخد وقت
كبير وعلشان تتغلبي على مشكلة الوقت دي يبقى يا ريت تخرجيها من الفريزر بالليل
وتحطيها في التلاجة وقبل ما تسويها ب 3 ساعات تخرجيها وتسيبيها شوية وهتلاقيها فكت
كل التلج اللي فيها وبكده تقدري تستعمليها زي ما أنت عايزة.
واوعي تسمعي كلام حد
يقولك إنك تغسليها بميه سخنة لأن الحركة دي برضه هتخلي جلدها يتشقق ويبقى طعمها مش
حلو.
وفيه حاجة كمان ممكن تعمليها علشان تخلي طعم الفراخ المجمدة حلو وهي إنك
تحطي بصلة مقشرة ومقطعة إلى أربع تربع مع الفراخ وأنت
بتسلقيها.
السؤال
الرابع
ليه الأكل بياخد سواء كتير على
النار؟!
مش عارفة ليه كل ما آجي أعمل أكل
ألاقي الأكل بياخد وقت طويل معايا مش عارفة ليه لدرجة إني زهقت من موضوع إني أدخل
المطبخ ده؟!
شوفي علشان
الأكل ما ياخدش وقت طويل منك على البوتوجاز يبقى يا ريت ماتحطيش الملح والأكل لسه
ما استواش...واستني لما الأكل يقرب يستوي وبعد كده ضيفي إليه الملح والفلفل اللي
أنت عايزاه وعلى فكرة الحركة دي هتختصر وقت الأكل معاكي وهتحافظ على القيمة
الغذائية للأكل...
كمان ياريت ما تفضليش تفتحي الغطاء اللي على الأكل كل
شوية لأن الحركة دي هي كمان بتخلي الأكل ياخد وقت طويل على النار وكمان ممكن تتسبب
في فقدان الخضروات للقيمة الغذائية اللي فيها..
واوعي تسمعي كلام حد يقولك
أنك تضيفي "بيكربونات الصودا" على الطعام علشان يستوي بسرعة لأن الموضوع ده بيؤدي
إلى فقدان الخضروات للكثير من الفيتامينات اللي موجودة
فيها.
السؤال الخامس
ورق العنب طلع خشن اوي؟!
أنا اشتريت ورق عنب بس الورقة بتاعته طلعت خشنة اوي
مش عارفة أعمل إيه أرميه وأشتري غيره؟!
علشان تتخلصي من المشكلة دي يا ريت
تضيفي إلى مية سلق ورق العنب معلقة كبيرة ملح ومعلقتين زيت ذرة أو عباد الشمس،
واوعي تنسي وأنت بتسويه تعصري عليه عصير ليمونة وهتشوفي الفرق
بنفسك.
» العاب روحانيه ادخل مش هتندم
» لعبه ايه امنيتك
» انا عضوه جديده
» لعبة الاوامر
» والله دي لعبه هتجنني
» قصة لمن يريد التزوج
» اختبر شخصيتك ادخلوو لايفوتكم
» الجائزة 1000 جنية يلا مستنين اية
» اكلات خفيفة وسريعة التحضير
» تعارف عضو زملكاوى جديد
» صور خطوبه عماد متعب على يارا نعوم)(حصريا على الاهلاوى الاول
» كلمات نابعه من قلب محطم " تستحق القراءه
» من افلام جنيفر لوبيز فلم الاجرام والاثارة للكبار فقط مترجم 259 ميجا U Turn دي في دي
» من افضل لاعب مصري
» سجل دخولك على المنتدى بصلاه على النبى
» عايز تبعت رساله تهنئه بشهر رمضان ادخل وشوف وال تعجبك اكتبها
» عيد ميلاد الليله مين عيد ميلاد حبيبة قلبي ادخل هني بسرعه ...!!!
» **هنا بيانات كل الاعضاء**اتفضلم عرفم نفسكم **وتعرفم على غيركم **
» شريط شرين الجديد حبيت *كامل (حصريا)
» هتضحك غصب عنك
» بالصور.. تصاميم ملاعب قطر لكأس العالم 2022
» ايه اكتر موقف محرج اتعرضت ليه؟؟؟؟؟؟؟؟
» ألبوم منوعات اغانى حزن وجرح اروع الاغانى
» *ننفرد كعادتنا بالاغنيه التى هزت الوطن العربى *الضمير العربى *حصريا على الاهلاوى
» اجازة الربيع في دبي مع مكتب ترحال العربية
» اجازة الربيع في دبي مع مكتب ترحال العربية
» برنامج يحول الكتابه الى صوت رجل أو إمرأة
» البطاقه العائليه للرسول عليه الصلاة والسلام " ارجو التثبيت للأهمية"
» جوزية